Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Για την Αυτοκρατορία, το χάος είναι η φύση του τελικού σκοπού, όχι η νίκη



Peter Koenig* (πρώην στέλεχος της ΠΤ), Réseau International       (μετφρ. Κριστιάν)
Για άλλη μια φορά, μια χώρα που «απελευθερώθηκε» από τη Δύση βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στο χάος. 
Αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες που πλήττονται σήμερα από συγκρούσεις όπου έχει επιβληθεί πόλεμος από τη Ουάσιγκτον, τα δυτικά τσιράκια της και της Μέσης Ανατολής  -το αέναο χάος, η δυστυχία και ο θάνατος - και η υποδούλωση.

Εκεί βρίσκεται το όλο ζήτημα: Η στρατηγική της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ δεν είναι να «κερδίσει» ένα πόλεμο ή μια σύγκρουση, αλλά να δημιουργήσει ένα συνεχές, ατελείωτο χάος. 
Αυτός είναι ο τρόπος να ελέγχουν τους ανθρώπους, τα έθνη και τους πόρους, να εξασφαλιστεί στη Δύση μια συνεχή ανάγκη σε στρατευμάτα και στρατιωτικό εξοπλισμό  -να θυμάστε ότι πάνω από το 50% του ΑΕΠ των ΗΠΑ εξαρτάται από το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα και τους συναφείς κλάδους και υπηρεσίες.
Και, τέλος, ότι μια χώρα που βρίσκεται σε κίνδυνο ή σε χάος είναι ερειπωμένη και χρειάζεται χρήματα  -χρήματα κάτω από συνθήκες ανάγκης, συνθήκες «λιτότητας» του ξινού ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και άλλων επιβλαβών «θεσμών ανάπτυξης» και δανειστών χρήματος, χρήμα που ισοδυναμεί με δουλεία, ειδικά με διεφθαρμένους ηγέτες οι οποίοι δεν νοιάζονται για τους πληθυσμούς τους.

Είναι η φύση του διακυβεύματος –στη Υεμένη, την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, το Σουδάν, στην Κεντρική Αφρική, τη Λιβύη ... κάντε την επιλογή σας. 
Ποιος πολεμά ποιόν, δεν έχει σημασία. ΙΚ/ ISIS / EIIL / ΕΙ / Daesh / Αλ-Κάιντα και ανεξάρτητα από τα ονόματα των οργανώσεων των μισθοφόρων δολοφόνων που θέλετε να προσθέσετε στη λίστα  -δεν είναι παρά μόνο ετικέτες για να αποσπαστεί η προσοχή σας. 
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τους BlackwaterXeAcademi και όλες αυτές τις διαδοχικές ονομασίες που επιλέχτηκαν να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμες. 
Είναι πόρνες της αγγλοσαξονικής / σιωνιστικής Αυτοκρατορίας, πόρνες του πεζοδρόμιου. Έρχονται στη συνέχεια οι πόρνες πολυτελείας όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και άλλες χώρες του Κόλπου, και μετά, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, φυσικά.

Ο Πρόεδρος Ολάντ μόλις υπέγραψε ένα συμβόλαιο αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ με το Κατάρ για την πώληση 24 μαχητικών αεροσκαφών Rafale. 
Αυτή τη στιγμή είναι στο δρόμο για το Ριάντ (κατά τη στιγμή της γραφής, ed ), για συνομιλίες με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν, για να του πουλήσει περισσότερές Ριπές (Rafales)  - καλό είναι για το εμπόριο και βοηθά στο να σκοτωθούν εχθροί που κατασκευάζονται ανάλογα, και, επίσης, για να πάμε σε σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ), στις 5 Μαΐου.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη σύνοδο περιλαμβάνονται οι «κρίσεις» στη περιοχή, μεταξύ άλλων της "κρίσης" της Υεμένης, που προκλήθηκε από τη Δύση για λογαριασμό της Ουάσιγκτον και χρεώνεται σε «επαναστάτες» που προσπαθούν μόνο να έχουν μια πιο δίκαιη κυβέρνηση.

Η Δύση επινόησε ένα πολύ επαίσχυντο λεξιλόγιο, είναι σαν ιός που ενσωματώνεται στο μυαλό μας -ή ό, τι έχει απομείνει από αυτό- και μας κάνει να μη γνωρίζουμε πια το αληθινό νόημα των λέξεων. Τις επαναλαμβάνουμε και το πιστεύουμε. 
Όντως, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας τις βομβαρδίζουν καθημερινά μέχρι κτηνωδία. 
Οι άνθρωποι που αγωνίζονται για την ελευθερία τους, για την επιβίωσή τους εναντίον καταπιεστικών καθεστώτων είναι «τρομοκράτες», «αντάρτες».
Οι Αφρικανοί πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις χώρες τους που πλήγονται από συγκρούσεις οι οποίες προκλήθηκαν από την Ουάσιγκτον, αυτοί οι πρόσφυγες λοιπόν από τους οποίους περισσότεροι από 4.000 έχουν ήδη πεθάνει εφέτος προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο σε αναζήτηση μιας «καλύτερης ζωής»  -επαναχαρακτηρίστηκαν καίρια «μετανάστες». 
Συχνά προστίθεται ο όρος «παράνομοι». Και έτσι, η συνείδηση ​​της Δύσης λευκαίνεται από κάθε ενοχή. Οι μετανάστες είναι αλήτες. Οι παράνομοι μετανάστες έχουν τη θέση τους στη φυλακή. Δεν έχουν καμία σχέση με τις διαταραχές και το χάος που προκλήθηκαν από τη Δύση στις χώρες προέλευσης αυτών των «μεταναστών». Ντροπή σε σαςΒρυξέλλες!

Επιστρέφουμε στο χάος  -ο κ Ολάντ γνωρίζει πολύ καλά ότι τα αεροπλάνα του χρησιμοποιούνται για να εξυπηρετήσουν τον Κύριό του και να κάνουν μεγαλύτερες ζημίες στην περιοχή, περισσότερο θάνατο, καταστροφή, εξαθλίωση και υποδούλωση -περισσότερους πρόσφυγες στη Μεσόγειο Θάλασσα- περισσότερο αέναες χάος, άνθρωπους στα όρια της επιβίωσης, ανθρώπους που δεν μπορούν πλέον να πολεμήσουν για την πατρίδα τους, για τους πόρους τους, για την ελευθερία τους- επειδή πρέπει να αγωνιστούμε μόνο για να επιβιώσουν, για την επιβίωση των παιδιών τους και των οικογενειών τους. Αυτή είναι η Αυτοκρατορία.

Πες μου -ένας άνθρωπος που πουλάει όπλα, μαχητικά αεροσκάφη-  και άλλα είδη μηχανημάτων θανάτωσης, σε χώρες γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτά τα όπλα χρησιμοποιούνται για να σκοτώσουν ανθρώπους, να καταστρέφουν χώρες  -ένας τέτοιος άνθρωπος, δεν είναι χασάπης;  Δεν είναι εγκληματίας πολέμου του χειρίστου είδους;

Ο Ολάντ, πέραν του ότι είναι ένας εγκληματίας πολέμου, είναι και ένας φανατικός που σκέφτεται ότι στο τέλος του λογαριασμών, κάποια ψίχουλα της Μεγάλης Λείας θα πέσει στο πιάτο του -και θα μπορεί να κολυμπήσει με τα αφεντικά του σε μια αισθησιακή θάλασσα γάλατος και μελιού. 
Μήπως σκέπτεται καθόλου ότι καθήκον του είναι να διατηρήσει την οικονομία της μεγάλης χώρας του, που έχει παράγει άνδρες, όπως τον Βίκτωρ Ουγκώ, τον Stendhal, τον Μπαλζάκ, τονDumas- πουλώντας μηχανές θανάτωσης σε άλλους μπράβους της Αυτοκρατορίας; Δεν τον νοιάζει το γεγονός ότι το 83% του εκλογικού του σώματος τον περιφρονούν;

Να διαδοθούν διαταραχές, το χάος και η δυστυχία -αυτά που ξέρουν η Ουάσιγκτον και οι υποτελείς της και κάνουν ό τι καλύτερο. 
Δεν θέλουν να «κερδίσουν» πολέμους, θέλουν ατελείωτο χάος και δυστυχία, θέλουν ανθρώπους που μπορούν εύκολα να υποταγούν -την κυριαρχία ευρέως φάσματος (full spectrum dominance), όπως τη λένε.

Και δεδομένου ότι ο στρατός των ΗΠΑ και ο μεγάλος του αδερφός (ή αδελφή) το ΝΑΤΟ δεν μπορούν να είναι παντού και δεν θέλουν να τους δει κανείς παντού, πληρώνουν για να σκοτώσουν. Η Ουάσιγκτον εφευρίσκει και δημιουργεί, και μετά πληρώνει με αστείρευτους πόρους χρήματος το ΙΚ, EIILDaesh, την Αλ Κάιντα -και ο κατάλογος μεγαλώνει σύμφωνα με τα καπρίτσια των δασκάλων τους- για να πολεμήσουν για λογαριασμό τους, για να σκοτώσουν, να προκαλέσουν χάος και επιθέσεις με ψευδείς σημαίες (false flag)- έτσι ώστε τελικά οι ίδιοι, το ΝΑΤΟ και η μπουλντόζα του Πεντάγωνου να μπορέσουν να αποβιβαστούν και να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι «καταστρέψουν» αυτούς τους μισθοφόρους τους οποίους είχαν στρατολογήσει από την αρχή. 

Αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν θα πουν την αλήθεια.
Θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι οι Χούτις, μια ομάδα κοσμικών σιίτών, ανθρωπιστές και σοσιαλιστές πολεμούν ενάντια σε σουνίτες στην Υεμένη για την εξουσία, ότι οι Σαουδάραβες και οι ακόλουθοι τους του ΣΣΚ απλώς δεν επιχειρούν παρά μόνο για την απελευθέρωση της Υεμένης από μια τρομοκρατική συμμορία, ότι οι Χούτις υποστηρίζονται από το Ιράν (χώρα με σιιτική πλειοψηφία)  -γεγονός το οποίο αμφισβητήθηκε πρόσφατα έντονα από έναν αξιωματούχο του ΟΗΕ-  και, ότι ως εκ τούτου, οι Χούτις πρέπει να υποταγούν. Ταυτόχρονα, αυτό παρέχει έναν επιπλέον λόγο για την Ουάσιγκτον για να κατηγορήσει το Ιράν. Μόλις οι Χούτις θα υποταγούν και θα αποδεκατιστούν και σε επαρκή ποσότητα, θα εγκατασταθεί στην εξουσία ένας πρόεδρος μαριονέτα, όπως ο πρώην Πρόεδρος Σαλέχ ή ο διάδοχός του Χαντί, έτσι ώστε η Ουάσινγκτον να μπορεί να συνεχίσει να οδηγήσει το χορό -καταπιέζοντας τον πληθυσμό της χώρας και να κρατήσει απρόσκοπτη πρόσβαση στο στρατηγικό λιμάνι του Άντεν και τον Περσικό Κόλπο.

Το ίδιο συμβαίνει στην Ουκρανία: μήπως βρίσκονται στην Ουκρανία το ΙΚ/ ISIS / EIIL / Daesh/ Αλ-Κάιντα, ή ό, τι το όνομά τους; Αστειεύεστε, υπό τις διαταγές της CIA με περίπου 6.000 Αμερικανούς στρατιώτες  -εκπαιδευτές φυσικά. Εκπαιδεύουν τα στρατεύματα του Κίεβου για να σκοτώσουν καλύτερα και πιο γρήγορα τους αδελφούς τους στη Ντονμπάς. Τους εκπαιδεύουν για να δημιουργήσουν ένα χάος που συνεχίζεται. Και αν οι στρατιώτες αρνούνται να εκπαιδεύονται για να σκοτώνουν τα αδέλφια τους, το καθεστώς του Κιέβου Ναζί θα τους εκτελέσουν ως προδότες. Με το ντουφέκι στο κρόταφο. Είναι τόσο εύκολο. Με αυτόν τον τρόπο κανείς δεν θα αντισταθεί.

Εξάλλου, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί «σύμβουλοι» και η CIA, με τη βοήθεια των πληρωμένων εκτελεστών τους –ΙΚ, ISIS / Daesh / Αλ-Κάιντα- προσπαθούν να προκαλέσουν τον Πρόεδρο Πούτιν να πάει σε πόλεμο  -ενδεχομένως, ένα Γ 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Ναι, ο τρίτος μέσα σε λιγότερο από έναν αιώνα, που ενδεχομένως να καταστρέψει την Ευρώπη και ίσως όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα ο κόσμος έχει αποφύγει αυτή την καταστροφή, σε μεγάλο βαθμό χάρη στη σοφία της στρατηγικής μη αντιπαράθεσης του Πούτιν.

Έτσι - καμία αμφιβολία ότι το ΙΚ/ ISIS / Daesh / αλ-Κάιντα βρίσκεται στην Ουκρανία. Βρίσκονται εκεί που τους διατάζει η Αυτοκρατορία. Για αυτό πληρώνονται. Αυτό κάνουν οι πόρνες. Προπαντός οι πόρνες που κατασκευαστήκαν για αυτή τη περίσταση, καλοπληρωμένες πόρνες. 
Η ιδεολογία δεν είναι παρά μόνο ένα φύλλο συκής, που εύκολα αναμεταδίδεται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης -έτσι ώστε όλοι να πιστεύουμε ότι οι μουσουλμάνοι είναι κακοί, μερικοί μάλιστα περισσότερο από άλλους. Η Δύση πρέπει να τους πολεμήσει, γιατί αντιπροσωπεύουν μια πραγματική και χειροπιαστή απειλή κατά της ελευθερίας μας, της ανεξαρτησίας μας και της δημοκρατίας μας  -και ιδιαίτερα των τελείως αχαλίνωτων νεοφιλελεύθερων αξίων μας της αγορά.
Διότι αυτός είναι ο απώτερος στόχος: άνθρωποι ως εμπορεύσιμα περιουσιακά στοιχεία της αγοράς, αναλώσιμοι, υποβιβασμένοι σε βορά των κανονιών, έτοιμοι να αποδεκατιστούν μαζικά με τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα (και δηλητηριασμένοι), με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, βόμβες, με τεχνητούς λιμούς, έτσι ώστε τελικά οι επιζώντες να είναι οι δουλοπάροικοι μιας μικρής ελίτ που ελέγχει όλες τις τέσσερις γωνιές της Γης και ΟΛΟΥΣ τους πόρους της για τη διατήρηση εν ζωή περιούσιων ανθρώπων -ναι, το περιούσιο έθνος εξαιρετικές, το οποίο θα περιοριστεί σ’ ένα θίασο περιούσιων ανθρώπων που θα ζουν σε πολυτελές μεγαλείο.
Θυμηθείτε τα περίφημα λόγια του Henry Kissinger, του οράματος ενός ακόμα εν ζωή από τους πιο ειδεχθείς εγκληματίες πολέμου  -ενός άλλου βραβευμένου με Νόμπελ (sic)- που ειπώθηκαν πριν από πενήντα χρόνια: 
«Αυτός που ελέγχει τα τρόφιμα ελέγχει τον πληθυσμό, όποιος ελέγχει την ενέργεια ελέγχει ολόκληρους ηπείρους, όποιος ελέγχει τα χρήματα μπορεί να ελέγχει τον κόσμο ολόκληρο».

Αυτές οι λέξεις ηχούν όλο και πιο αληθινές, για κάθε μέρα που περνά. 
Αλλά μόνο για όσο διάστημα θα το επιτρέψουμε, όσο Εμείς, ο Λαός, Εμείς το 99,999% των κατοίκων του πλανήτη, θα το επιτρέπουμε.
***

*Ο Peter Koenig είναι οικονομολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής. Ήταν επίσης στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, που εργάστηκε εκτενώς σε όλο τον κόσμο στους τομείς του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων. Γράφει τακτικά για το Global Research, ICH, RT, Sputnik News, the Voice of Russia / Ria Novosti, TeleSur, The Vineyard of The Saker Blog, και άλλες ιστοσελίδες. 
Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Κατάρρευση - ένα οικονομικό θρίλερ για το πόλεμο, για τη καταστροφή του περιβάλλοντος και την Συντεχνιακή Απληστία», μια μυθοπλασία εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα και 30 χρόνια εμπειρίας με την Παγκόσμια Τράπεζα σε όλο τον κόσμο.



Load disqus comments

0 σχόλια