Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Παρακολουθούν 8.000 τηλέφωνα κάθε μέρα

Κινητά, ασύρματα τηλέφωνα, οικιακές συσκευέςΌργιο εκβιασμών!
Οι μόνοι που δουλεύουν ρολόι, δεν απολύονται, δεν κάνουν απεργίες, καλοπληρώνονται και παίρνουν και… υπερωρίες, είναι οι χαφιέδες!
Σε κατάσταση ομηρίας επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πολιτικοί, δικαστικοί, εργολάβοι, προμηθευτές του δημοσίου και ποδοσφαιρικοί παράγοντες
Eνα επικiνδυνο δίκτυο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων έχει αναπτυχθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια, στο οποίο διαπλέκονται κρατικές και παρακρατικές υπηρεσίες και έχει μετατρέψει τις υποκλοπές σε εργαλείο εκβιασμού.

Όλα άρχισαν, όταν κέρδισε τις εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου και ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του, ο οποίος εμπλέκεται και στην υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος του Κ. Καραμανλή οργάνωσε μια ολιγάριθμη ομάδα από δύο κορυφαία στελέχη του ΥΠΕΞ και τρεις ανώτερους υπαλλήλους της ΕΥΠ και ένα άλλο πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης, που συνδέονταν με δεσμούς αίματος με τον τότε πρωθυπουργό .
Η ομάδα των λεγομένων μουτζαχεντίν του Γ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε απροκάλυπτα τους κοριούς της ΕΥΠ προκειμένου να υλοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιο που προέβλεπε να τεθούν σε κατάσταση ομηρίας κορυφαίοι επιχειρηματίες, εκδότες και άλλα πολιτικά και δημόσια πρόσωπα που έδειχναν ανυπακοή στο νέο σύστημα.
Το παρακρατικό δίκτυο που είχε στηθεί έδινε καθημερινά αναφορά με ειδικά σημειώματα στο γραφείο πρωθυπουργού.
Ταυτόχρονη ενημέρωση είχε και ένα άλλο πρόσωπο που διατηρούσε γραφείο στο υπουργείο Εξωτερικών και το οποίο έκανε ανάλυση των συνομιλιών που υποκλέπτονταν.
Μάλιστα το πρόσωπο αυτό έδινε εντολές για συνέχιση ή διεύρυνση των προσώπων στα οποία παγίδευαν τα τηλέφωνα. Το σύστημα του Γ. Παπανδρέου κατέρρευσε και μαζί με αυτό εξαφανίστηκε και ο παρακρατικός μηχανισμός που είχε στηθεί με βάση τα αμερικανικά στάνταρ. Με την αλλαγή της κυβέρνησης οι μηχανισμοί στην Κατεχάκη άλλαξαν αλλά οι παρακολουθήσεις συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση φτάνοντας σε σημείο να παγιδεύονται καθημερινά περίπου οκτώ χιλιάδες τηλέφωνα, τέσσερις χιλιάδες από την κρατική ΕΥΠ, και άλλα τόσα περίπου από τις ιδιωτικές ΚΥΠ.
Με διάφορα προσχήματα και χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα το κόλπο των δήθεν ανώνυμων καταγγελιών μπήκαν στο σύστημα των παρακολουθήσεων τηλέφωνα εκδοτών, δημοσιογράφων, κορυφαίων επιχειρηματιών και τραπεζικών παραγόντων.
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που υποτίθεται ότι προστατεύει τη χώρα από εξωτερικούς εχθρούς και έχει αντικείμενο την κατασκοπεία και την αντικατασκοπεία, έχει καταντήσει ένα παρακρατικό παραμάγαζο συγκέντρωσης υλικού από παρακολουθήσεις.
Ένα μέρος από το υλικό υποκλοπών αξιοποιείται από κυβερνητικούς κύκλους, προκειμένου να ελέγχουν τις κινήσεις αντιπάλων κομμάτων και πολιτικών αλλά και βουλευτών που δείχνουν τάσεις αυτονόμησης.
Στην κατεύθυνση αυτή είναι χαρακτηριστική η καταγγελία του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη για παρακολουθήσεις των τηλεφώνων των στελεχών του κόμματος στην επίμαχη προεκλογική περίοδο. Οι υποκλοπές χρησιμοποιούνται από συστήματα εξουσίας για να θέσουν σε ομηρία κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες, εκδότες, δικαστές και άλλα δημόσια πρόσωπα.
Το υλικό των υποκλοπών γίνεται συνήθως και εκβιαστικό εργαλείο σε διάφορα πανίσχυρα λόμπι που διαπλέκονται με τις μυστικές υπηρεσίες αλλά και κάποιους λίγους επίορκους δικαστές. Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην Kontranews ότι πάμπολλες εντολές παρακολούθησης από την ΕΥΠ ήταν στημένες από ένα πανίσχυρο λόμπι το οποίο συνδέεται με εκβιασμούς και με ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Το λόμπι αυτό έχει πρόσβαση και σε Μέσα Ενημέρωσης και με συγκεκριμένους δημοσιογράφους, βαποράκια, το υλικό από τις υποκλοπές γίνεται ρουλεμάν για να ολοκληρωθεί ο κύκλος του εκβιασμού.
Ιδιωτικές ΕΥΠ
Εκτός από το μηχανισμό της ΕΥΠ σε πλήρη δράση βρίσκεται και το παρακράτος των ιδιωτικών υπηρεσιών. Οκτώ ιδιωτικές εταιρείες πληροφοριών στις περισσότερες από τις οποίες εργάζονται συνταξιούχοι της ΚΥΠ δουλεύουν για λογαριασμό μεγαλοεπιχειρηματιών και παρακολουθούν συστηματικά, αντιπάλους επιχειρηματίες αλλά και κρατικούς αξιωματούχους που κατέχουν νευραλγικές θέσεις σε διάφορες υπηρεσίες ή ΔΕΚΟ, ειδικά όταν σχετίζονται με μεγάλες προμήθειες και συμβάσεις. Οι ιδιωτικές ΕΥΠ έχουν αγοράσει υπερσύγχρονα συστήματα παρακολούθησης κυρίως από τη γερμανική αγορά.
Μάλιστα στην ιστοσελίδα μια εταιρεία που ειδικεύεται σε πωλήσεις συστημάτων παρακολούθησης διαφημίζονται οι οκτώ βαλίτσες που αγοράστηκαν από Έλληνες ιδιώτες. Στην περίπτωση που προσθέσει κανείς τις υποκλοπές της ΕΥΠ με αυτές των ιδιωτικών εταιρειών τότε ο καθένας καταλαβαίνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Γιατί όταν παρακολουθούνται οκτώ χιλιάδες τηλεφωνικές συσκευές και ο κάθε κάτοχος συσκευής μιλάει κατά μέσο όρο με 20 άτομα την ημέρα τότε, 160.000 πολίτες βρίσκονται στο έλεος των κοριών.
Το πριόνισμα Μαρινάκη
Θύμα των κοριών έπεσε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο κορυφαίος Έλληνας εφοπλιστής που κατάφερε να ισοπεδώσει διάφορα καταστημένα συμφέροντα στο χώρο του ποδοσφαίρου αναδεικνύοντας τον Ολυμπιακό σε κυρίαρχη δύναμη.
Η δύναμη που απέκτησε τον κατέστησε επικίνδυνο για αντίπαλα συμφέροντα αλλά και για το πολιτικό κατεστημένο. Η επίδειξη δύναμης στον Πειραιά όπου κατάφερε μέσα σε ένα μήνα να πραγματοποιήσει εκλογικό θρίαμβο, άρχισε να τρομάζει το ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα. Η επίδειξη δύναμης στον Πειραιά σε συνδυασμό με τη φημολογία ότι πρόκειται να ηγηθεί ενός νέου κινήματος, που θα βρεθεί απέναντι στα ετοιμόρροπα παραδοσιακά κόμματα κινητοποίησε τα ισχυρά παρακρατικά λόμπι.
Με άλλοθι μια ανώνυμη καταγγελία άρχισε η παρακολούθηση του τηλεφώνου τόσο του ίδιου όσο και στενών συνεργατών του. Το σύστημα επεδίωκε πάση θυσία να τον θέσει σε κατάσταση ομηρίας.
Μόνο που το υλικό από τις υποκλοπές είναι σκέτη απογοήτευση για όσους έστησαν το βρώμικο κόλπο. Οι διάλογοι δεν αποκαλύπτουν ούτε σκάνδαλα ούτε συναλλαγές. Αυτό βέβαια αφήνει αδιάφορο το σύστημα το οποίο το μόνο που επιδιώκει είναι να τον θέσει σε κατάσταση ομηρίας. Το κακό είναι ότι έπεσαν πάνω σε… τρελό που δεν εκβιάζεται και δεν χειραγωγείται!..
Δεν το έχει σε τίποτα ο Βαγγέλης Μαρινάκης να επαναλάβει το πείραμα του Πειραιά κατεβαίνοντας αυτή τη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μια τέτοια εξέλιξη την τρέμουν στην κυριολεξία όλο το χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό και τα ετοιμόρροπα κόμματα.
Στο μεταξύ ακαριαία ήταν η αντίδραση του μητροπολίτη Πειραιά στα δημοσιεύματα που αφορούσαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Στη δήλωσή του ο κ. Σεραφείμ αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Από την ενασχόληση με ανακριτικά καθήκοντα αρκετά χρόνια στην Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη, έχω την δυνατότητα να εκφράσω δημόσια την γνώμη μου αναφορικά με την παρανόμως δημοσιοποιηθείσα πρόταση του Αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών καθ΄ ό μέρος αφορά αυτή στον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς και εκλεγέντα πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιώς κ. Βαγγέλη Μαρινάκη αναφέρων ότι είναι ατεκμηρίωτη και χωρίς ουσιώδη στοιχειοθέτηση και κατά ταύτα αποβαίνει έωλος, αβάσιμος και ανεπέρειστος. Όσον αφορά στους δημοσιοποιηθέντας διαλόγους που φέρονται δήθεν εμπλέκοντας τον κ. Μαρινάκη δεν έχουν καμμία ποινική αξιολόγηση. Επομένως όλη αυτή η απαράδεκτη υπόθεση αναφορικά με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι πομφόλυγα η οποία εντός ολίγου χρόνου θα διαρραγή μετά κρότου».
ΠΗΓΗ:
Load disqus comments

0 σχόλια