Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

3ος Παγκόσμιος πόλεμος με 51,6 εκατ. πρόσφυγες! Αυτή είναι η Νέα Τάξη παίζουν με τις ΜΚΟ και τον ανθρώπινο πόνο.

Του Γιώργου Παπαγεωργίου 
 Πριν βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, αν μπεις στον κόπο να αρχίσεις να διαβάζεις αυτό το κείμενο και δεν κάνεις όπως το 99% των σύγχρονων ανθρώπων περιηγητών του διαδικτύου, άνοιξε τα μάτια σου να δεις πως παίζουν με τον πόνο των απανταχού ανθρώπων ακόμα και με τον δικό σου, αναγνώστη ! Εσύ αρκείσαι να διαβάσεις αυτό που σου δίνουν να φας, μασημένο, δεν κοιτάς ποτέ πίσω από την είδηση, γιατί αν κοίταγες, θα έβλεπες πως αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση σε όλες αυτές τις χώρες, με του πολέμους και τους περισσότερους προσφυγές, είναι οι ίδιοι που έχουν υπό τον έλεγχο τους όλους τους Οργανισμούς, Αρμοστείες και ΜΚΟ !



Φαύλος κύκλος χρήματος δηλαδή. Ακόμα και από εσένα άμοιρε αναγνώστη που λυπάσαι τα προσφυγόπουλα αυτά τα παίρνουν και σε κάνουν να λυπάσαι για ένα πόλεμο που οι ίδιοι φροντίζουν να τρέφουν απλά και μόνο για μια λέξη, όλα στον βωμό των συμφερόντων!             
 51,6 εκατομμύρια πρόσφυγες ο μεγαλύτερος αριθμός από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Από αυτούς τα 25 εκατομμύρια είναι παιδιά. Τη «μερίδα του λέοντος» στην πίτα της ντροπής καταλαμβάνουν οι Σύροι με 2,5 εκατομμύρια νέους πρόσφυγες το 2013. 1,2 εκατ. αιτήσεις για παροχή ασύλου είναι σε εκκρεμότητα.  
 Αιτήσεις χορήγησης ασύλου κατατέθηκαν πέρυσι για 25.300 ασυνόδευτα παιδιά.  Αυτή είναι η «ενοχλητική» αλήθεια που παρουσίασε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σήμερα, Παρασκευή, Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια αύξηση του αριθμού των εκτοπισμένων σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Ύπατος Επίτροπος του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες.
 Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων, 51,6 εκατομμύρια, αυξήθηκε κατά 6 εκατομμύρια μέσα σε ένα χρόνο. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 16,7 εκατ. πρόσφυγες, 33,3 εκατομμύρια εκτοπισμένοι και 1,2 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο. Το 86% των προσφύγων ζουν στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Την ερχόμενη εβδομάδα η Ιταλία θα ζητήσει από την Ε.Ε. να αναλάβει την ευθύνη της διάσωσης των προσφύγων.  Αιτήσεις χορήγησης ασύλου κατατέθηκαν πέρυσι και για 25.300 ασυνόδευτα παιδιά.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το ελληνικό γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ το 2013 αυξήθηκαν πάνω από τρεις φορές οι αφίξεις διά θαλάσσης (11.447 έναντι 3.651 το 2012). Στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2014 μάλιστα παρατηρήθηκε διπλασιασμός σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2013 (4.700 και 2.077 αντίστοιχα). 

Τα στοιχεία για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

 Εκατοντάδες πρόσφυγες έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο. Το πρόσφατο περιστατικό στο Φαρμακονήσι τον Ιανουάριο του 2014 είναι ένα από τα πολλά που αντιμετωπίζει σχεδόν καθημερινά το Λιμενικό στα σύνορα με την Τουρκία.  
 Φέτος η Υπατη Αρμοστεία καλεί όλο τον κόσμο να δείξει την αλληλεγγύη του στις ξεριζωμένες οικογένειες και να μοιραστεί μια ιστορία. Το κοινό μπορεί να διαβάσει και να μοιραστεί προσφυγικές ιστορίες αλλά και να αναρτήσει τις δικές τη δική του σε ειδική ιστοσελίδα. Η ελληνική εκδοχή της σελίδας παρουσιάζει ιστορίες προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Κύπρο από το πρόσφατο ή πιο μακρινό παρελθόν. Στόχος της να αναδείξει την ανθρώπινη ιστορία που κρύβεται πίσω από τα στατιστικά, την ιστορία που παραμένει ίδια μέσα στο χρόνο, όπου και αν υπάρχουν πρόσφυγες.  

Μαρτυρίες- Προσωπικές ιστορίες για τους πρόσφυγες  

«Όταν έφυγα από τη Συρία, σκέφτηκα μέσα ότι μπορεί και να πέθαινα σε μια βάρκα στη θάλασσα, πριν φτάσω στην Ευρώπη». Χουσεΐν, σύρος πρόσφυγας.  
 «Αν με σκότωναν εκείνο το βράδυ, κανείς δεν θα έκανε κάτι. Τι είναι ένας ξένος; Τίποτα». Αζίζ, 23 χρόνων, Αφγανιστάν.  
 «Εκείνο το βράδυ μάζεψαν όλη την αφρόκρεμα του αρμένικου λαού. Δικηγόρους, γιατρούς, δημοσιογράφους. Το πρωί είχαν εξαφανιστεί όλοι. Τόσο εύκολο ήταν».  Αδρινέ Πριλαντή Παλαντζιάν, αρμένισσα πρόσφυγας.  
 «Δεν ήθελα να φύγω, πραγματικά δεν ήθελα. Όλη μου η ζωή ήταν στη Δαμασκό: το σπίτι μου, η δουλειά μου, οι γονείς μου, οι αδερφές μου, η γυναίκα της ζωής μου...» Τζαμάλ, σύρος πρόσφυγας

Η καμπάνια της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

 Στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, προσωπικότητες από όλο τον κόσμο μοιράζονται ιστορίες με τους πρόσφυγες για τους πρόσφυγες.   
 Η ηθοποιός Emma Thompson και ο γιος της Tindy Agaba θυμούνται τις πρώτες του μέρες του Tindy στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου κατέφθασε ως πρόσφυγας   
 Η υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Malala Yousafzai μιλάει για ένα κορίτσι που γνώρισε στον προσφυγικό καταυλισμό Za’atari στην Ιορδανία. 
 Διεθνείς προσωπικότητες και οι δικές τους ιστορίες προσφύγων.  
  Ο σκηνοθέτης Wes Anderson παρουσιάζει μια σκηνή από την πρόσφατη ταινία του «The  Grand Budapest Hotel»  
 Ο ηθοποιός David Morrissey μιλά για μια οικογένεια Σύρων προσφύγων που γνώρισε στην Ιορδανία.




nyxtobaths
thesecretrealtruth
Load disqus comments

0 σχόλια